Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Δέκατο τέταρτο παιδικό κυνήγι θησαυρού.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το 14ο παιδικό κυνήγι  θησαυρού στο Ρέθυμνο...

 
Στο φετινό παιχνίδι έλαβαν μέρος τα παιδιά της Ε' και ΣΤ' τάξης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης.Οι ομάδες ήταν 68 και τα παιδιά περίπου 650. Το παιχνίδι έγινε στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου.
Ο ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
 Η πόλη φορούσε σήμερα τα γιορτινά της και ήταν γεμάτη κόσμο από πολύ νωρίς.Ο καιρός ήταν υπέροχος και η Παλιά Πόλη στολισμένη, ήταν ακόμα πιο θελκτική.Το παιχνίδι άρχιζε από την πλατεία Μικρασιατών,μια καινούρια πλατεία,στο κέντρο της Παλιάς Πόλης.
ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ  ''ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ''.ΕΔΩ ΧΤΥΠΑΕΙ Η  ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ  ΠΟΛΗΣ.
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ
 Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στις οδηγίες προς τα παιδιά που κυκλοφόρησαν εδώ και καιρό στα σχολεία. Εννοείται πως εμείς οι εκπαιδευτικοί των σχολείων οργανώσαμε τις ομάδες,κάναμε την εγγραφή των παιδιών στο παιχνίδι και τα εκπαιδεύσαμε έχοντας ως μπούσουλα τα παιχνίδια των περασμένων ετών.Ετσι  επισκεφτήκαμε αρκετές φορές την πόλη για να οξύνουμε την παρατηρητικότητα τους και για να εξοικειωθούμε με το χώρο.


14Ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού 2011

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ   «ΝΑΤΑ ΚΕΦΑΤΑ»

Οδηγίες προς επίδοξους κληρονόμους!!!

Kανονισμοί του παιχνιδιού

·        Τα μέλη της ομάδας σας θα πρέπει να είναι μαθητές Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου και ο αριθμός τους  6-10 παιδιά.
·        Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
·        Συμβουλές ή οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειαστείτε για την επίλυση των γρίφων , μπορείτε να ζητάτε ΜΟΝΟ από τους Διοργανωτές.
·        Θα θέλαμε την ιδιαίτερη προσοχή σας για να μην καταστρέφονται οι γρίφοι.
·        Τη Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, η παρουσία σας στο χορό που θα γίνει στο Κλειστό Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, είναι απαραίτητη, έχοντας μαζί σας το λάβαρό σας.

Πράγματα που χρειάζεται να έχετε μαζί σας την ημέρα του παιχνιδιού:

·        Σημειωματάριο, στυλό, μολύβι, γόμα
·        Μια τουλάχιστον συσκευασία από αλεύρι ή ρύζι ή ζάχαρη ή  ζυμαρικά ή όσπρια.
·        Μεγεθυντικό φακό
·        Οδοντογλυφίδες
·        Σκουπιδοσακούλα
·        Μπρατσάκια θαλάσσης , λόγω καιρικών φαινομένων
·        Μπουφάν, αδιάβροχα, ομπρέλες
·        Φτυάρι ή τα νύχια σας καλά κομμένα για να μην σας εμποδίζουν στο σκάψιμο!!!
·        Χιούμορ!!!! Παρατηρητικότητα !!!! Φαντασία!!! Ομαδικότητα!!!

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΣΤΗ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ.


                καλή  διασκέδαση!!!!!!!!!!!!!!

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
1)   ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΤΕ στα όρια του παιχνιδιού (υπάρχει κορδέλα, κώνος και αφίσα).

2)   Οι διοργανωτές του παιχνιδιού θα φοράνε πράσινα καπέλα με το όνομα της ομάδας «ΝΑΤΑ ΚΕΦΑΤΑ».
Θα κινούνται παντού μέσα στην παλιά πόλη και θα βρίσκονται κοντά σας για να βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειαστείτε .
ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, γι αυτό να είστε  πολύ προσεκτικοί με όποιον ενήλικα σας μιλήσει.

3)   Όλα τα σημεία των γρίφων είναι ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑ γι’ αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μπείτε σε οποιοδήποτε σπίτι ή ιδιωτικό χώρο.

4)   Γυρνάτε συχνά στη βάση (ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ) και αν αντιληφτείτε ότι κάποιος κυνηγός δεν έχει εμφανιστεί για αρκετή ώρα το αναφέρετε αμέσως στους διοργανωτές.

   5)   Όλοι οι κυνηγοί άσχετα σε ποια ομάδα  ανήκουν είναι συμπαίκτες σας, συμμαθητές σας και συμπολίτες σας. Όλοι ήρθαν για να διασκεδάσουν, να χαρούν το παιχνίδι και να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη μας. 
 Η Πόλη γέμισε παιδιά που έτρεχαν και δεν έφταναν.Το παιχνίδι κράτησε περίπου 4 ώρες και τα παιδιά αγωνίστηκαν και κουράστηκαν.




















ΠΕΝΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΝΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ''ΣΤΡΑΒΑ ΚΟΥΛΟΥΚΙΑ''ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΒΓΗΚΕ ΤΡΙΤΗ.(κουλούκια είναι τα κουτάβια).
  ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΒΓΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 1ου ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ (5ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ). Η ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΗ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΕ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ.ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ :ΟΙ ''ΛΙΘΟΒΟΛΗΜΕΝΟΙ''
Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ
O ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ
  Η νικήτρια ομάδα πήρε κάποια αναμνηστικά και μετά το τέλος του παιχνιδιού πήγε στο στούντιο του team fm 102,0 και έδωσε συνέντευξη.


AYTH EINAI H KATAΣKEYH ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ...Η ΝΙΚΗΤΡΙΑ  ΟΜΑΔΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ...

1 σχόλιο:

  1. Δεν έχεις άδικο που σκέφτεσαι την παραμονή σου για δεύτερη χρονιά. Όλο αυτό που περιγράφεις αναμοχλεύει την μνήμη μας και φέρνει στην επιφάνεια ιστορίες με πειρατές, κυνήγι μαγισσών, το "Θησαυρό της Βαγίας"-ευχάριστο βιβλίο για να το διαβάσουν οι μαθητές σου- και άλλα τέτοια. Διπλή η χαρά σου. Το βραβείο στο σχολείο και στο Μαράκι. Να είχα φτερά να πετάξω..!!! ίσαμε εκεί. Και να σκεφτεί κανεις "πως οι άνθρωποιτα αφαιρούν από τα πουλιά..". Μπράβο! Μπράβο Θανάση, Μπράβο Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή