Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι 5

  ''Ξαναγυρίζω...Δεν έχω άλλη επιλογή...Πάντα θα γυρίζω...Δεν είναι απλά ένας τόπος όπου πηγαίνεις,αλλά απ' όπου επιστρέφεις...Με τα μάτια γεμάτα ουρανό...''
  Σ' αυτούς τους στίχους αποτύπωσε ο Γιώργος Σταυριανός το Ρέθυμνο.Δεν γνωρίζω αν το έχετε ποτέ επισκεφθεί.Το βέβαιο είναι πως αν έχετε ήδη έρθει,θα θέλετε πάντα να επιστρέφετε.
ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΡΑΦΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
  Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στο καρναβάλι θα πούμε πως από το 1914 και κάθε χρόνο το Ρέθυμνο μεταμορφώνεται. Όλη η πόλη μια συντροφιά που δουλεύει πολύ, γελά ακόμη περισσότερο,εκπέμπει μηνύματα συμμετοχής,συνύπαρξης και σεβασμού στο περιβάλλον.Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι η γη και τα αγαθά της.
  Πάνω από 10 χιλιάδες καρνιβαλιστές θα παρελάσουν αφού πρώτα ξοδέψουν πάρα πολλές εργατώρες προσωπικής δουλειάς για να είναι τα πάντα έτοιμα στις 6 του Μάρτη.
  Και παρακάτω μερικές ακόμα εικόνες των δρόμων που αποκαλύπτουν τον γιορτινό χαρακτήρα των ημερών.











3 σχόλια:

  1. ΜΑΣ ΦΟΥΝΤΩΣΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΟΥ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΘΥΜΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.
    ΣΗΜ. ΡΑΚΙ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΡΕΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ρακί ρέει ασταμάτητα όλο το χρόνο.Τώρα απλώς θα είναι περισσότερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με όσα γράφεις μας ανοίγεις την όρεξη για ταξιδάκι. Ετοιμάσου για φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή