Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ελούντα

Μετά την Σπιναλόγκα και την Πλάκα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.Ο καιρός ήταν πάλι εξαιρετικός και επομένως τώρα θα βλέπαμε την Ελούντα.

Για την Ελούντα είχαμε ακούσει πολλά εδώ και μπόλικα χρόνια.Όλοι θυμόμαστε ότι κάθε καλοκαίρι ο Ανδρέας Παπανδρέου την επισκεπτόταν.Από αυτόν την έμαθε ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μιτεράν και ο Λίβυος ηγέτης Καντάφι, ενώ συχνά την επισκέπτονταν επίσης και ο Κώστας Σημίτης.
Εκτός από πολιτικούς, η Ελούντα συχνά υποδέχεται Αραβες πρίγκιπες με τις πολυμελείς οικογένειες τους, αστέρια του σινεμά και της μουσικής, Ρώσους μεγιστάνες και γενικώς VIPs από κάθε γωνιά του πλανήτη. Είναι κι αυτό κομμάτι της μαγείας της, αφού πολλοί ονειρεύονται να απλώσουν την πετσέτα τους στις στις παραλίες τηςΕλούντας, εκεί που κολυμπούσε πριν κάποιος διάσημος.

Από τις γνωστότερές πρωτοβουλίες του Ανδρέα ήταν το 1985  η επιτυχημένη διαιτησία της χώρας μας στην διένεξη Γαλλίας και Λιβύης, οι οποίες υποστήριζαν αντιμαχόμενες δυνάμεις στο Τσαντ, και στην οποία βρέθηκε συμβιβαστική λύση μετά από συνάντηση στην Κρήτη των Παπανδρέου, Μιτεράν και Καντάφι γνωστή ως «Συμφωνία της Ελούντας».


 Πολυτελή ξενοδοχεία με ιδιωτικές παραλίες απρόσιτες στον απλό λαό.Σίγουρα αυτοί που πάνε εκεί ηρεμούν μακριά από τον κόσμο,μέσα στην πολυτέλεια την οποία πληρώνουν ακριβά αλλά δεν τους νοιάζει για ευνόητους λόγους.
Η ΠΡΑΣΙΝΑΔΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΗΠΕΔΟ ΓΚΟΛΦ


ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΟΜΩΣ



ΤΑ ΝΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΗΣΥΧΑ.ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ


ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΥΤΗ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΗΓΑΙΝΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ


 Και μια που παραπάνω μίλησα για ιδιωτικές παραλίες:
Περίπου  50 άτομα συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής 5/9/10 στο Τσιφλίκι της Ελούντας και βάδισαν ειρηνικά με δύο πανό, προς τη Πλάκα, όπου και επίσης διαλύθηκαν ήσυχα. Μικροί και μεγάλοι, διαδήλωσαν για το αυτονόητο. Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Διαμαρτυρήθηκαν για την ανυπαρξία των αρχών, την άρνηση τους να εφαρμόσουν τους νόμους, αλλά και την επικρατούσα λογική  ισχύος από τη πλευρά των οικονομικά ισχυρών επενδυτών, ιδιοκτητών των ξενοδοχείων και κάποιων εξοχικών κατοικιών  που ήδη πριν ολοκληρωθούν, έχουν κλείσει τη παραλία γύρω τους.
Αλλά γιατί αυτή η κινητοποίηση που αναφέραμε πιο πάνω ενόχλησε πριν καν γίνει; Με απειλές, βολιδοσκοπήσεις, προσπάθεια αναβολής κλπ. Διότι απείλησε τα χρηστά ήθη στη περιοχή της Ελούντας ! Ποια είναι αυτά; Κανείς δεν πρέπει να μιλάει για τίποτα ! Στο όνομα της ανάπτυξης, θα πρέπει να θυσιαστούν τα πάντα.Aπαγορεύεται η είσοδος στις παραλίες ή στην καλύτερη περίπτωση πρέπει να καταβάλλουν τίμημα όσοι θέλουν να κολυμπήσουν. 


 Ωραίες οι φωτογραφίες όμως εγώ περίμενα άλλα πράγματα.Πολύς λόγος για το τίποτα αν εξαιρέσεις την πολυτέλεια τους φύλακες των ξενοδοχείων και τους διάφορους μπράβους που κυκλοφορούν.Τελικά τρώνε πολλοί ψωμί από αυτή την ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου