Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

'' Άγιος''

Σάββατο πρωί ,ο καιρός πολύ καλός,ευκαιρία για βόλτα.Αποφασίσαμε να διανύσουμε περίπου 150 χιλιόμετρα για να φτάσουμε στην Σπιναλόγκα.......


Μεγάλη απόσταση αν σκεφτείς ότι ξεπερνά τα 300 χιλόμετρα με την επιστροφή,και μεγάλη απόφαση αν λάβεις υπ' όψη σου ότι το οδικό δίκτυο της Κρήτης είναι επιεικώς απαράδεκτο.Ακόμη και η εθνική τους χοροπηδάει συνεχώς,οι δε άλλοι δρόμοι.... ας μην το συζητήσουμε καλύτερα.
ΡΑΝΤΑΡ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
 Πιο κάτω ο δρόμος ήταν χαλασμένος,βγάλαμε όμως ωραίες φωτογραφίες

Μετά από αρκετά χιλιόμετρα φτάσαμε στον'' Άγιο'' όπως αποκαλούν τον Άγιο Νικόλαο οι Κρητικοί.Πολύ όμορφο μέρος όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες.
ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΣΜΕΝΗ
Ένα μικρό πάρκο με πεύκα πάνω από τη Λίμνη προσφέρει μια πανοραμική θέα της πόλης.Από κει είναι τραβηγμένη και η φωτογραφία.
Ένα μικρό πετρόχτιστο μονοπάτι που ξεκινάει από το πάρκο ελίσσεται ανάμεσα σε αλμυρίκια και καταλήγει στη Νότια πλευρά της Λίμνης, εκεί όπου δένουν μικρά σκάφη αλιείας.











Η  Βουλισμένη είναι μια μικρή λίμνη- πρώην γλυκιά γιατί  αργότερα συνδέθηκε με τη θάλασσα - που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου της Κρήτης. Έχει διάμετρο 137 μέτρα και βάθος 64. Οι ντόπιοι αναφέρονται σε αυτή τη λιμνοθάλασσα απλά ως «λίμνη». Η λίμνη συνδέεται με το λιμάνι της πόλης με ένα κανάλι που ανοίχθηκε το 1870. Πανοραμική θέα της λίμνης προσφέρεται από το πάρκο που βρίσκεται πάνω από αυτήν. Κάθε χρόνο τα μεσάνυχτα του Πάσχα, η πλειοψηφία του πληθυσμού της πόλης μαζεύεται γύρω από τη λίμνη για να γιορτάσει με πυροτεχνήματα και κροτίδες που ρίχνονται από την τοπική αρχή και τον κόσμο που παρευρίσκεται.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΣΗΜΕΙΟ Η ΘΕΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
Τα νησάκια Αγίων Πάντων και Φάρου, που βλέπετε απέναντι στη φωτογραφία,είναι ένα παράδειγμα στην Φυσική Ιστορία καθώς ενώ απέχουν ελάχιστα μέτρα το ένα από το άλλο τα είδη της πανίδας και χλωρίδας που φιλοξενούν έχουν εξελιχθεί διαφορετικά Στο νησί των Αγίων Πάντων έχουν μεταφερθεί από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα κρητικοί αίγαγροι, τα Κρι Κρι, προκειμένου να διατηρηθεί καθαρό το είδος.
  Σύμφωνα με το μύθο η θεά ΑΘΗΝΑ και η ΑΡΤΕΜΙΣ λούζονταν σ'αυτή τη λίμνη.

Αναφέρεται ότι μέλη του γερμανικού στρατού κατά την υποχώρησή τους από την περιοχή κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έριξαν μέρος του οπλισμού τους και των οχημάτων τους στη λίμνη.






Τοπικός  μύθος αναφέρει ότι η λίμνη δεν έχει πυθμένα . Η άποψη αυτή πιθανόν βασίζεται στο δυσανάλογα μεγάλο της βάθος σε σχέση με την επιφάνειά της ή και σε διαταραχές στην επιφάνεια ή και την στάθμη του νερού που παρατήρησαν οι κάτοικοι κατά τη διάρκεια του σεισμού της Σαντορίνης το 1956. Για αυτό το λόγο εικάζεται πως υπάρχει γεωλογική σχέση των δύο θέσεων, αλλά επιστημονικές έρευνες επί του θέματος δεν είναι ακόμα γνωστές.






Αρκετά όμως για σήμερα,η συνέχεια της βόλτας μας προς την ΕΛΟΥΝΤΑ και την ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ αύριο γιατί έχετε και εκλογές και δεν μπορείτε να χάνετε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου