Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Μαζί τα φάγαμε;

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: : «Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε, πού τα φάγατε τα λεφτά, είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».
Από factorx στις
Πείτε ότι θέλετε εσείς . Εγώ συμφωνώ με τον κύριο Πάγκαλο. Μαζί τα φάγαμε
Και τον ενημερώνω για τα κάτωθι:
Με χρηματικό πρόστιμο αναμένεται να τιμωρηθεί ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ του Παναθηναϊκό, καθώς επέστρεψε από τη Μοζαμβίκη, κατά πέντε κιλά βαρύτερος. Ο νεαρός άσσος των «πρασίνων» βρέθηκε για μόλις πέντε μέρες στην πατρίδα του, λόγω υποχρεώσεων με την εθνική του ομάδα. Τελικά, μετά από μετρήσεις στις οποίες υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε πως από τα 83 κιλά που ήταν πριν, έφτασε τα 88, ενώ ο δείκτης λίπους του σώματός του πήγε από το 8% στο 11%.

Ο Σιμάο τα έφαγε τα λεφτά κύριε Αντιπρόεδρε. Τα έβγαλε παράνομα στη Μοζαμβίκη, και ξηγήθηκε μέρα και κιλό, ο αθεόφοβος
Και εγώ τα έφαγα επίσης. Είχα πάρει μια κουζίνα …Siemens στις …εκπτώσεις. Συνεργαζόμουν επίσης με την Στάζι του κουμπάρου σας στην λεηλασία του ΟΤΕ με τα ψηφιακά, για να έχουν τηλέφωνο όλοι οι Έλληνες
Και όταν έπεσα από τη μηχανή έκανα ράμματα σε δημόσιο νοσοκομείο. Γάζες, μπεταντίν, όλα τα ήθελα, τζάμπα.
Συμμετείχα και σε άλλες σπατάλες  προμηθειών  Δημοσίου. Ψήφιζα ανελλιπώς σε κάθε εκλογές καταναλώνοντας φακέλους και ψηφοδέλτια. Άσε που πετούσα  αυτά που δεν έριχνα στην κάλπη.
Και μεταξύ μας και καναπεδάκι έχω χτυπήσει σε ημερίδα ΑΕ του Δημοσίου. Με συνοδεία γαλλικό μετά γάλακτος.

Επίσης όσοι πήγαμε σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια πληρώναμε; Όχι. Από τα έτοιμα τρώγαμε.
Να μη μιλήσω για τη δωρεάν σίτιση και στέγαση στο Στρατό. Πάλι τζάμπα την έβγαλα.

Έχοντας πλήρη επίγνωση της οικονομικής ζημίας που υπέστη το Δημόσιο εξαιτίας μου, δεν θα μιλάω από τούδε και εις το εξής για το Μνημόνιο και  να μου στείλουν το λογαριασμό εις την οικίαν μου. Αν έως τότε έχω τέτοια, θα φροντίσω να καταβάλω τη συμμετοχή μου. Είμαι πεπεισμένος ότι και το πολιτικό προσωπικό θα λειτουργήσει αναλόγως.
Μετά τιμής,
Μικρός Οδυσσέας

βαρόμετρο στα σούπερ μάρκετ τέλειωσε η ελπίδα

Ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα της οικονομικής επιστήμης (και όχι μόνο) είναι η πρόβλεψη. Η εύρεση δηλαδή μεθόδων που θα προβλέπουν αποτελεσματικά τις μεταβολές της οικονομίας και των δεικτών της. Μετά από έρευνα μηνών και αμέτρητες άυπνες νύχτες είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι κατάφερα να ανακαλύψω από τι συναρτάται η μεταβολή του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. Από την κοιλιά του Θεόδωρου Πάγκαλου. Μάλιστα… Όπως μεταβάλλεται το περίγραμμα της κοιλιάς του αντιπροέδρου της κυβέρνησης έτσι ακριβώς μεταβάλλεται και η καμπύλη του δημόσιου χρέους στον χρόνο.
Η παρακολούθηση λοιπόν της καμπύλης της κοιλιάς του Θεόδωρου Πάγκαλου αποτελεί μια ασφαλέστατη μέθοδο για τον έλεγχο της πορείας του δημόσιου χρέους της χώρας. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Πάει ο συμπαθής πολιτικός στα Καλύβια για φαγητό και ξεπατώνει μισό κοπάδι. Αμέσως η κοιλιά του διογκώνεται και το περίγραμμά της αλλάζει. Η καταγραφή λοιπόν αυτής της αλλαγής μπορεί να καταδείξει και την μεσο-μακροπρόθεσμη μεταβολή του δημόσιου χρέους και να θέσει σε εγρήγορση τις αρμόδιες αρχές συνδράμοντάς τες αποτελεσματικά στην λήψη των σωστών αποφάσεων.
Βέβαια είναι αλήθεια πως η θεωρία δεν καλύπτει ακραίες καταστάσεις (μαθηματικές ανωμαλίες κατά τους φυσικούς) όπως για παράδειγμα τι γίνεται άμα σκάσει η κοιλιά του ΘΠ (όλα τα δεδομένα συγκλίνουν προς τα εκεί μιας και -όπως το σύμπαν- συνεχώς διαστέλλεται). Θα χρεοκοπήσει η χώρα; Θα μηδενιστεί το χρέος; Εκεί χρειάζεται ακόμα δουλειά.
Ξέρω πως αδημονείτε να διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες αυτής της τόσο σπουδαίας θεωρίας (η μετριοφροσύνη δεν αρμόζει στις διάνοιες), αλλά όπως είπα και πριν θα πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι το συνέδριο του Economist. Όποιοι δεν μπορούν να παραστούν ας παρακολουθήσουν την τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ όπου κατά την βράβευσή μου θα αναφερθώ αναλυτικά.
24 September 2010 14 Comments Short URL ,25 Νοε 2009


Πάγκαλος ο αντιφύλαρχος


“Δεν βάλαμε νέους φόρους όπως ακριβώς είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά.
Ανεβάσαμε τους παλιούς”
Πάγκαλος ο αντιφύλαρχος στην εμπομπή “η φυλή μας ώρα MEGA”
papaioannou


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου