Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΚΡΙΣΗ...... ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ;

Εδώ και κάμποσο καιρό νιώθω  τσιμπήματα την ώρα που κολυμπάω.Δεν είναι μόνο δική μου παρατήρηση αλλά και πολλών άλλων όπως αποδείχτηκε.......
Αφορμή για την σημερινή μου δημοσίευση αποτελεί άρθρο ανθρώπου που ασχολήθηκε με το θέμα,και σας το παραθέτω αυτούσιο:


Μεγάλη πείνα φαίνεται ότι έχει πέσει σε... θαλάσσιες πληθυσμιακές ομάδες της Χαλκιδικής αλλά και άλλων περιοχών της χώρας. Σύμφωνα με τις αναφορές δεκάδων λουομένων, τις τελευταίες ημέρες τα μικρά ψάρια έχουν γίνει ιδιαίτερα... ενοχλητικά, καθώς τους τσιμπάνε σε διάφορα μέρη του σώματός τους και κυρίως όσους κολυμπούν σε ρηχά και ζεστά νερά. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι συμβαίνει λόγω της έλλειψης τροφής, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη, με αποτέλεσμα πολλοί λουόμενοι, κυρίως ηλικιωμένοι, να αποφεύγουν να κάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα.
«Κολυμπάμε και ξαφνικά δεχόμαστε συνεχή και ενοχλητικά τσιμπήματα σε διάφορα σημεία του σώματός μας. Η κατάσταση γίνεται αφόρητη και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Μικρά ψαράκια μας τσιμπάνε ιδιαίτερα στα πόδια και πολλές φορές αδυνατούμε να συνεχίσουμε το μπάνιο μας», είπε στον «Α» παραθεριστής στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής. Ανάλογες καταστάσεις περιγράφουν και άλλοι παραθεριστές που κάνουν μπάνιο τόσο σε παραλίες της Κασσάνδρας, όπως στο Πολύχρονο και στη Χανιώτη, όσο και στη Σιθωνία, όπως στα Ψακούδια και στην Τορώνη. «Πολλές φορές η κατάσταση γίνεται αφόρητη. Πλέον το σκέφτομαι να πηγαίνω για μπάνιο», είπε στον «Α» παραθερίστρια στα Ψακούδια Χαλκιδικής. «Η κατάσταση μπορεί να γίνει και επικίνδυνη, αν έχεις κάποια πληγή στα πόδια σου», πρόσθεσε παραθεριστής στην ίδια περιοχή.
«Σαν τροφή»
«Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι τα μικρά ψάρια βλέπουν το σώμα των λουομένων σαν τροφή. Το φαινόμενο αυτό με τα συνεχή τσιμπήματα συμβαίνει κυρίως σε αμμώδεις παραλίες που δεν είναι πλούσιες σε τροφές για τα ψάρια, με αποτέλεσμα αυτά να αναζητούν τροφή και να βλέπουν έτσι τους λουόμενους», είπε στον «Α» ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ιχθυολογίας του Τομέα Ζωολογίας του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, Κ. Στεργίου. Πάντως, όπως επισημάνθηκε, το φαινόμενο αυτό δεν είναι πρωτοφανές και συμβαίνει σε αρκετές θαλάσσιες περοχές της Ελλάδας.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ,ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΌΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΌΤΙΑ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΟΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΣΕ ΒΑΘΟΣ .......50 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΣΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ.ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ,ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΡΜΟΥΡΙΤΣΕΣ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:H KΡΙΣΗ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ. Ή ΑΛΛΙΩΣ : ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΔΑΡΙΑ.

 Δεν έχω όμως μηχανή που φωτογραφίζει μέσα στο νερό και έτσι δεν υπάρχουν εικόνες σχετικές με το θέμα. Μην ανησυχείτε όμως θα δημοσιεύσω και σήμερα φωτογραφίες που μπορεί να μην είναι σχετικές αλλά νομίζω είναι ενδιαφέρουσες.Άλλωστε δεν σας έχω συνηθίσει σε δημοσιεύσεις χωρίς φωτό.

ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΡΟΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΘΕΑΜΑ.







ΠΕΠΟΝΙΑ ΑΝΘΙΣΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΦΟΙΝΙΚΑ ΣΤΙΣ 20/11/2010.ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΠΕΠΟΝΙΑ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΟΥΝ
OI XOΥΡΜΑΔΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΟΙ

ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ


ΑΛΟΗ. ΓΕΜΑΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠ' ΑΥΤΌ ΤΟ ΦΥΤΌ.ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΤΕΤΖΑ, ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΤΡΑΒΗΞΑ!!!
ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΣΟ ΔΕΙΧΝΕΙ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ.


ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ ........ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΤΙΣΕΙ......

ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΟΠΤΕΡΑ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ







ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΛΛΗ


ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ  ''ΣΟΧΩΡΑ''


ΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ.ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΗΡΘΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΘΗΝΑΪΚΟΙ ΘΙΑΣΟΙ ΜΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ

ΠΑΝΣΙΟΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου