Τι γίνεται ρε παιδιά;Κάθε μέρα και χειρότερα.....
Σε χορήγηση μακροχρόνιας άδειας σε εθελοντική βάση, διάρκειας ενός μέχρι τριών ετών, σε υπαλλήλους της κινείται η Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο να συγκρατήσει το μισθολογικό κόστος. Το πρόγραμμα προβλέπει καταβολή αποδοχών από 40% μέχρι 50% του αρχικού και κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών.
Ο ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κάουεν απέρριψε σήμερα τις εκκλήσεις να παραιτηθεί άμεσα και ανακοίνωσε ότι θα διαλύσει το κοινοβούλιο μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού που αναμένεται να συμβεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα από το Δουβλίνο.
Σε υπενθύμιση ότι έχει παραταθεί έως την 31η Δεκεμβρίου εφέτος η προθεσμία για τη μεταφορά κεφαλαίων στην Ελλάδα (επαναπατρισμός), καθώς και για την απόδοση του φόρου 8% για τα κεφάλαια που παραμένουν κατατεθειμένα σε τράπεζες της αλλοδαπής, προχώρησε με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών.
Ο Γ. Πεταλωτής διευκρίνισε ότι το θέμα των εργασιακών έχει ήδη συμφωνηθεί στο Μνημόνιο: «Τώρα διαπραγματευόμαστε τους τρόπους εφαρμογής και δεν τίθεται ζήτημα να διαπραγματευόμαστε από την αρχή τις εργασιακές σχέσεις».
Mε αφορμή τις ανακοινώσεις για αύξηση των αντικειμενικών τιμών ακινήτων, από τα μέσα του 2011, ο κ. Παραδιάς, αναφέρει ότι η αύξησή τους συμπαρασύρει 20 φόρους και τέλη. «Στη σημερινή απελπιστική κατάσταση για την οικοδομή και την αγορά ακινήτων και μισθώσεων, μόνον για μείωση θα μπορούσε κάθε λογικός άνθρωπος να μιλήσει, και ιδιαίτερα στα ξενοίκιαστα στην πλειοψηφία τους επαγγελματικά ακίνητα (γραφεία, βιοτεχνίες, καταστήματα κλπ.), αλλά και στα παλαιά που χρειάζονται μεγάλα ποσά για τον ευρωπαϊκό εκσυγχρονισμό τους. Η αύξησή τους αποτελεί την πιο σίγουρη συνταγή αυτοκτονίας», εκτιμά ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ.
«Η Γερμανία παίζει ένα σημαντικό χαρτί στην ιρλανδική κρίση», σχολιάζει πιο κάτω η εφημερίδα. «Μια από τις δηλώσεις της Καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ για την ανάγκη να πληρώσουν τμήμα των ζημιών που θα έχει η ιρλανδική τράπεζα οι ιδιώτες επενδυτές, επέτεινε τις πιέσεις των αγορών χρέους», γράφει η ισπανική El Pais.
Στόχος των αποφάσεων που λαμβάνονται για την Ιρλανδία είναι και το να αποτραπεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης της κρίσης στα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ, τονίζει η Κομισιόν, τη στιγμή που οι φωνές ότι το επόμενο «θύμα» των αγορών θα είναι η Πορτογαλία πληθαίνουν. Φόβοι εκφράζονται και για την Ισπανία.
Νοικοκυριά και επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν το 2011 το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής για τη μείωση του ελλείμματος στο 7,4% του ΑΕΠ και την αύξηση των δημοσίων εσόδων κατά περίπου 4 δισ. ευρώ. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο σκέλος των εσόδων του προϋπολογισμού που κατέθεσε στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου , θα διαπιστώσει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εισπράξεων του κράτους βασίζεται στην έμμεση φορολογία που δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ φτωχών και πλουσίων. Οι αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης καυσίμων, τσιγάρων και ποτών και οι αλλεπάλληλες αυξήσεις στον ΦΠΑ συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα για την τσέπη όλων των πολιτών.
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ; ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία µε συνεταιρισμούς δημιουργεί στις 13 περιφέρειες της χώρας «καλάθια» µε αγροτικά προϊόντα, τα οποία θα επιδοτηθούν µε Κοινοτικά κονδύλια για να βγουν σε ξένες αγορές και να βρουν θέση στα ράφια των σούπερ µάρκετ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το κάθε «καλάθι» θα περιλαµβάνει 5-10 βασικά προϊόντα κάθε περιφέρειας, µε χαρακτηριστικά παραδείγµατα τα ακτινίδια Κατερίνης, Άρτας και Νάουσας, τα ροδάκινα Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, τους οίνους της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αµπελώνα Βορείου Ελλάδος (συµµετέχουν 38 οινοπαραγωγοί όπως οι Μπουτάρης, Γεροβασιλείου, κ.ά.), τα σπαράγγια και οπωροκηπευτικά Θράκης που έχουν µεγάλη ζήτηση στις αγορές της Ουκρανίας και της Ρωσίας κ.ο.κ.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης άρχισε να συντάσσει µια πανελλαδική λίστα µε τέτοια προϊόντα επιλέγοντας µόνο τους οικονοµικά υγιείς συνεταιρισµούς, ανάµεσα στους συνολικά 6.500 της χώρας. 16%-40% ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ;
Έρχεται "μαχαίρι" σε επικουρικές και επιδόματα
Στα 592 ευρώ, όσα δηλαδή προβλέπονται ήδη για τις αμοιβές των υπό πρόσληψη νέων ανέργων έως 25 ετών, κατεβάζει τον κατώτατο μισθό (740 ευρώ) η κυβέρνηση καθ΄ υπόδειξη της τρόικας που, επικαλούμενη και τα αιτήματα... του ΣΕΒ, ζήτησε από την κ. Κατσέλη αυστηρή εφαρμογή του Μνημονίου και των επικαιροποιημένων προβλέψεών του.
Δραματικές περικοπές στην παιδεία (από -12% στη σχολική εκπαίδευση έως -18% στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ), του Χρήστου Κάτσικα
19/11/2010 - 10:44
ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2011
Μείωση ρεκόρ για την τελευταία 35ετία με περικοπές της τάξης του -12 έως -18% είναι ο μποναμάς του προϋπολογισμού του Μνημονίου για την Παιδεία. Η πρόβλεψη για το 2011 είναι μόλις 6,2 δισ. ευρώ από 7,1 δισ. πέρσι. Για πρώτη φορά έχουμε μείωση των δαπανών και σε απόλυτες τιμές εκτός από τη μείωση του ποσοστού. Συγκεκριμένα οι περικοπές είναι:
- στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από 2.226.894.354,00 σε 1.905.755.000,00
-στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από 2.738.782.412,00 σε 2.419.181.000,00
-Στα Πανεπιστήμια από 1.065.469.932,00 σε 887.725.000,00
Στα ΤΕΙ από 405.034.002,00 σε 330.949.000,00
Οι νέες περικοπές θα έχουν δραματικές επιπτώσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και στους εκπαιδευτικούς. Η κυβέρνηση θα βγάλει τα "επιπλέον" από νέες περικοπές στους μισθούς, από... μηδενισμό των διορισμών και των προσλήψεων, από μείωση των θέσεων εργασίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης μέσω εκατοντάδων συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων και ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και νέο ψαλίδισμα των λειτουργικών δαπανών των σχολείων και των ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Χρήστος Κάτσικας
Ή ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ Ή ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου