Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Κουρταλιώτικο φαράγγι

Πηγαίνοντας στον Πλακιά περνάς υποχρεωτικά από το Κουρταλιώτικο φαράγγι.....

  Εννοείται πως εγώ πέρασα από τον αυτοκινητόδρομο δίπλα στο φαράγγι,καθώς αυτή την εποχή είναι πολύ ερημιά για να περπατήσεις μέσα και αγριεύεσαι.Ίσως αργότερα όταν επιστρέψουν οι τουρίστες.Υπάρχει περίπτωση βέβαια να οργανώσει κάποια εκδρομή ο ορειβατικός σύλλογος Ρεθύμνης και να πάμε πολλοί παρέα,οπότε κανένα πρόβλημα.
  Χθες Κυριακή είχα κανονίσει με τον ορειβατικό να πάμε στο φαράγγι του Αρκαδίου που είναι και πιο μικρό αλλά δυστυχώς έβρεχε και αναβλήθηκε για άλλη φορά.
  Εδώ κάθε περιοχή έχει το φαράγγι της, μικρότερο ή μεγαλύτερο δεν έχει σημασία.Κάθε ένα έχει το δικό του χρώμα και αξίζει τον κόπο να το επισκεφτείς. Άλλωστε ο χρόνος άφθονος, και πρέπει να τον ξεγελάμε για να περνάει ελαφρότερα.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ
Το Κουρταλιώτικο Φαράγγι βρίσκεται στο νομό Ρεθύμνου περίπου 22 χλμ νότια από την πόλη. Ξεκινάει από το χωριό Κοξαρέ, ακολουθεί τον ποταμό Κουρταλιώτη και καταλήγει στη λίμνη της πανέμορφης παραλίας στην Πρέβελη. Στα μισά της διαδρομής συναντάμε το δρόμο που περνάει μέσα από το φαράγγι με πάρκινγκ και μονοπάτια που οδηγούν στο πανέμορφο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Είναι ένα αριστούργημα της φύσης που αξίζει κανείς να επισκεφθεί. Στο βάθος κυλά ο Κουρταλιώτης ποταμός, ο οποίος χύνεται κοντά στη μονή Πρέβελη.

 Η αγριάδα του τοπίου είναι απερίγραπτη και συνάμα επιβλητική.Μέσα στην ησυχία του τοπίου που είναι γεμάτο βράχους,φαντάζουν οι αετοί που τους βλέπεις να πετούν ψηλά σαν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της περιοχής,και είναι βέβαια.ΕΔΩ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.


ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΤΕ










ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΝΑΣ ΑΗΤΟΣ





ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΛΗ

1 σχόλιο: