Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Eκδρομή των μαθητών της τάξης μου στο πανέμορφο φαράγγι των Μύλων

Έγραψα κι άλλη φορά για το φαράγγι των Μύλων. Aυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά γιατί πήγα με την τάξη μου στα πλαίσια ενός περιβαλλοντικού προγράμματος...

Η δράση μας αυτή παρουσιάστηκε από την τοπική εφημερίδα ΄΄ΚΡΗΤΙΚΑ ΝΕΑ''. Τα παρακάτω είναι αντίγραφο από την τελευταία σελίδα της εφημερίδας (φύλλο της 2/6/2011):

Οι μαθητές της Ε' τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης συμμετείχαν στην εκδρομή, που συνδιοργάνωσαν  τα ξενοδοχεία   STERIS BEACH  και KRITI BEACH , στο φαράγγι των Μύλων.
 Τους μαθητές συνόδευσαν ο δάσκαλος της τάξης κ. Δεληζώνας Αθανάσιος και η Διευθύντρια του ξενοδοχείου STERIS BEACH  κ. Αθανασία Μανωλακάκη.


Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με σπάνια χλωρίδα και πανίδα και να συζητήσουν με τους συνοδούς τους αλλά και μεταξύ τους την ιδιαίτερη σημασία που έχει στις μέρες μας η προστασία τέτοιων περιοχών, που δυστυχώς ολοένα λογιστεύουν, και πόσο σημαντική είναι η θετική παρέμβαση του ανθρώπου ώστε να διατηρηθούν και να διευρυνθούν και όχι να καταστρέφονται για βραχυπρόθεσμες δραστηριότητες.
Έδειξαν και με πράξεις μάλιστα την οικολογική τους ευαισθησία, συλλέγοντας με ειδικές σακούλες απορρίμματα, που συναντούσαν κατά τη διαδρομή τους στο φαράγγι.
Στο τέλος της διαδρομής, κάτοικοι του Ξηρού Χωριού που παρευρίσκονταν στο καφενείο κέρασαν τους συνοδούς, ενώ οι διοργανωτές προσέφεραν στα παιδιά πορτοκαλάδες και σάντουτις, υποσχόμενοι να επανέλθουν με νέες εκδηλώσεις ενόψει και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η οποία εορτάζεται στις 5 Ιουνίου.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ξενοδοχεία STERIS BEACH και KRITI BEACH στο πλαίσιο της
συμμετοχής τους στα οικολογικά προγράμματα της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης Green Key και Γαλάζιες Σημαίες, και την εκστρατεία Καθαρίστε τη Μεσόγειο, αναλαμβάνουν κάθε χρόνο την οργάνωση δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και ιδιαιτέρως των παιδιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. 
  Τα ξενοδοχεία ευχαριστούν θερμά τα παιδιά τον διευθυντή του 5ου δημοτικού σχολείου και τους δασκάλους που τώρα και χρόνια τους συμπαραστέκονται στην προσπάθειά τους.





http://www.goodnet.gr/images_2009/spacer.gif

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου