Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Περιβαλλοντικές δράσεις


Περιβαλλοντικές δράσεις από τον Δήμο και το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου...
  Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Δήμος Ρεθύμνης και η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις που υποστηρίζουν το θεσμό, έχοντας σταθερό προσανατολισμό την ευαισθητοποίηση, ειδικά των νέων, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, στην ανάδειξη της σημασίας του στην ποιότητα της ανθρώπινης ζωής και την ευρύτερη κινητοποίηση των πολιτών στην ενεργή συμμετοχή.
Τις επόμενες ημέρες η αρμόδια Επιτροπή του Δήμου μαζί με την Τεχνική του Υπηρεσία και την Υπηρεσία Πρασίνου με την πολύτιμη με τη συνδρομή των Μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, τους πολιτιστικούς φορείς του Ρεθύμνου, τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων, το Σύλλογο Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων» και εθελοντές, έχουν προγραμματίσει και θα υλοποιήσουν περιβαλλοντικές δράσεις που θα εκτείνονται σε όλη τη χωρική ενότητα του νέου Δήμου Ρεθύμνης.
Οι δράσεις αυτές θα επικεντρωθούν σε καθαρισμούς ακτών, δασικών περιοχών (Λόφος Ευληγιά), δενδροφυτεύσεις, διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων κι επισκέψεις σε περιοχές με ιδιαίτερη περιβαλλοντική ευαισθησία (φωλιές Καρέτα-Καρέτα στην παραλία κλπ.).
Σε ό,τι αφορά την προσεχή Κυριακή 5 Ιουνίου οπότε και γιορτάζεται επισήμως η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου πρότεινε κι έτυχε θερμής ανταπόκρισης, στο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων και στο Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης, να προσφέρουν στους ξένους επισκέπτες μας ροφήματα με βότανα της Κρήτης και άλλα παραδοσιακά κρητικά προϊόντα όπως το μέλι κλπ. προσκαλώντας τους, κατ’ αυτό τον τρόπο, να γνωρίσουν τα αγαθά της κρητικής γης, τα προϊόντα του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού μας και τις ευεργετικές επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία. Αξίζει να σημειωθεί πως οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες του Δήμου είναι αναγνωρίσιμες γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τη διάκριση που απέσπασε ο Δήμος Ρεθύμνης από το Πρόγραμμα Oικολογικής Μετακίνησης «Ecomobility» για τις διαρκείς περιβαλλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες του.
Παράλληλα την Κυριακή στις 11 το πρωί με πρωτοβουλία του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της λιμενολεκάνης της μαρίνας του Ρεθύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου