Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ροδάκινο Ρεθύμνου

 Η παραλία Ροδάκινο βρίσκεται 47 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ρεθύμνου και στην πραγματικότητα πρόκειται για τρεις παραλίες με βότσαλα που επηρεάζονται από τον άνεμο... 

 Το χωριό Ροδάκινο βρίσκεται  στην έξοδο ενός απότομου φαραγγιού που κατεβαίνει από το όρος Κρυονερίτης, λίγα χιλιόμετρα δυτικά του Πλακιά και ανατολικά του Φραγκοκάστελου. Το παραδοσιακό αυτό χωριό είναι απλωμένο στις δύο μεριές του φαραγγιού, το οποίο το χωρίζει στο Κάτω και στο Άνω Ροδάκινο και έχει θέα στο απέραντο γαλάζιο του Λιβυκού πελάγους. Το όνομα του χωριού οφείλεται, λένε, σε μια Ροδακινιά που φύτρωσε εδώ, παρά το ξηρό κλίμα της περιοχής. Άλλοι λένε πως το φαράγγι παλαιότερα ονομαζόταν Ρίκινθος και αργότερα παραφράστηκε σε Ροδάκινο ή ότι οι κάτοικοι έχουν ροδοκόκκινο δέρμα.
Στην έξοδο του ποταμού που κυλάει στο φαράγγι, 2 χιλιόμετρα νοτιότερα του χωριού, υπάρχουν πολλές υπέροχες και ήρεμες παραλίες. Για να τις επισκεφτείτε θα πρέπει να πάρετε το δρόμο που οδηγεί προς Κόρακα. Παρά το γεγονος ότι έχει ένα μεγάλο παραλιακό μέτωπο, το Ροδάκινο δεν έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα, διατηρώντας την παραδοσιακή του μορφή και γαλήνη.
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΡΑΚΑΣ

ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΙ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ


ΣΤΟ ΗΣΥΧΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΤΑΒΕΡΝΑΚΙ  ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΝΤΑΚΟ, ΒΡΟΥΒΕΣ ΟΜΕΛΕΤΑ








Η ΤΡΙΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ. ΟΜΟΡΦΗ ΑΛΛΑ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου