Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ταξιδεύοντας στο Ρέθυμνο

 Εικοσιπέντε χρόνια συστηματικής έρευνας και μελέτης της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου χρειάστηκαν στον Μιχάλη Τρούλη για να βάλει την τελεία του στην τελευταία σελίδα του βιβλίου του «Ταξιδεύοντας στο Ρέθυμνο»...
 
 Πρόκειται για ένα πόνημα 430 σελίδων στο οποίο παρουσιάζονται οι πιο σύγχρονες πληροφορίες που αφορούν στο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον, στους ανθρώπους του Ρεθύμνου, στην καθημερινή ζωή και ασχολίες τους, στην αρχαιολογία, λαογραφία, παραδόσεις, πολιτιστικά μνημεία, στην κουλτούρα αυτού του τόπου που εξελίσσεται, προχωράει αλλά «αποφεύγει με δυναμισμό να ξεφύγει από την ταυτότητα του», όπως χαρακτηριστικά είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο συγγραφέας του Μιχάλης Τρούλης.
Αν θελήσουμε να κατατάξουμε το «Ταξιδεύοντας στο Ρέθυμνο» σε κάποιο είδος εύκολα μπορούμε να του αναγνωρίσουμε τη διάσταση ενός ποιοτικού βιβλίου συντροφιάς και γνώσης, μιας και όσοι ταξιδεύουν, όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν έναν τόπο, όσοι θέλουν να μάθουν και να κουβεντιάσουν την Κρήτη και το Ρέθυμνο, χρειάζονται ένα βιβλίο οδηγό.
«Ο οδηγός αυτός, βοηθάει να ταξιδέψουμε στο παλιό και το νέο Ρέθυμνο, στα χωριά, την παλιά πόλη, στις γειτονιές και την ύπαιθρο… Οι 1.274 χάρτες, φωτογραφίες, σχέδια βοηθούν να αναγνωρίσεις και να πορευτείς. Όμως στο σύνολό του το βιβλίο σε μαθαίνει να αναγνωρίζεις την ψυχή των Ρεθεμνιωτών που έχουν προσφέρει στις τέχνες, στον πολιτισμό στα γράμματα στην αντίσταση, στους αγώνες, στην πολιτική», ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Τρούλης.
  Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μιχάλης Τρούλης που γεννήθηκε το 1943 στην Αγιά Μυλοποτάμου και σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, θεωρεί μεγάλη του τιμή που για κάποια περίοδο κατείχε τη δημοσιογραφική ταυτότητα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
GOODNET RETHYMNO 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου