Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Περί ανέμων και υδάτων

Ενα συνηθισμένο φαινόμενο για τους ντόπιους αλλά πρωτόγνωρο για μένα είναι η παρακάτω φωτογραφία:


ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΤΟΥΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΑΜΠΊ ΤΟΥΣ
  Ένας κράχτης καλόβολος καθόλου ενοχλητικός και συνάμα τραβηχτικός.Κάνει νομίζω την δουλειά του καλύτερα από τους άλλους.Είναι μόνιμα στην ίδια θέση,  με διαφορετικό μενού κάθε μέρα,αλλά με το ίδιο καλοσυνάτο και χαμογελαστό πρόσωπο.

Γεμάτος ο τόπος,ωραίοι όταν τους βλέπεις,μην κάτσεις πάνω τους όμως.Ίσως τώρα στις εκλογές θα πρέπει να βάλουμε από έναν τέτοιον στην αυλήμας,και που ξέρεις καμμιά φορά,μπορεί να φανεί χρήσιμος,μαζί με τον σκύλο βέβαια.
Αλήθεια έρχονται εκλογές πάλι και τουλάχιστον εδώ άρχισαν τα πανηγύρια.Γέμισε ο τόπος σωτήρες,"ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ". Πάντα επίκαιρο το ποίημα του Καρυωτάκη που μας το τραγούδησε υπέροχα ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου:


                                             ΠΡΕΒΕΖΑ (Καρυωτάκης Ιούνιος1928)
Θάνατος είναι οι κάργες που χτυπιούνται
στους μαύρους τοίχους και τα κεραμίδια,
θάνατος οι γυναίκες, που αγαπιούνται
καθώς να καθαρίζουνε κρεμμύδια.

Θάνατος οι λεροί, ασήμαντοι δρόμοι
με τα λαμπρά, μεγάλα ονόματά τους,
ο ελαιώνας, γύρω η θάλασσα, κι ακόμη
ο ήλιος, θάνατος μες στους θανάτους.

Θάνατος ο αστυνόμος που διπλώνει
για να ζυγίσει μια «ελλιπή» μερίδα,
θάνατος τα ζουμπούλια στο μπαλκόνι,
κι ο δάσκαλος με την εφημερίδα.

Βάσις, Φρουρά, Εξηκονταρχία Πρεβέζης.
Την Κυριακή θ' ακούσουμε την μπάντα.
Επήρα ένα βιβλιάριο Τραπέζης
πρώτη κατάθεσις δραχμαί τριάντα.

Περπατώντας αργά στην προκυμαία,
«Υπάρχω;» λες, κ' ύστερα «δεν υπάρχεις!»
Φτάνει το πλοίο. Υψωμένη σημαία.
Ίσως έρχεται ο Κύριος Νομάρχης.

Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους
αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία...
Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους,
θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία.
         Τα δύο αυτά φυτά είναι φύκοι που εμείς τους βάζουμε σε γλάστρες γιατί το χειμώνα παγώνουν.Η άριστη θερμοκρασία κάθε φυτού πως να το κάνουμε.Τουλάχιστον όμως αυτά παραμένουν σταθερά στις αρχές τους.Τι καλά θα ήταν να γινόταν το ίδιο και με τους ανθρώπους!!!!
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΙς ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ.ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΩΝ(τολμάνε να μιλήσουν για κόμματα?).ΟΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΓΛΥΚΕΙΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ''ΣΤΑΥΡΩΘΟΥΝ'' ΤΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ,ΤΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ,ΧΑΛΑΚΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΕΙΣ.ΧΑΜΟΓΕΛΑ ,ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ,ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ,ΑΚΟΥΝΕ ΦΩΝΕΣ,Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ,ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ,ΚΑΙ Ω! ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ,ΑΛΛΑΞΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ,Ο ΜΙΣΘΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ ΞΕΧΑΣΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ..........ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ,ΑΥΤΟΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΓΕΛΑΣΕΤΕ .ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟΝ ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟΥ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ.
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΠΑΣΗΣ ΜΟΡΦΗΣ,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ............... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΨΥΧΕΣ,ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΕΛΛΟΙ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ 'ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ''ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.
ΚΑΘΕ ΟΜΟΙΟΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΡΙΝΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΓΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ.ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΡΙΝΩ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ.ΕΓΩ ΑΠΛΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ,ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου