Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Μένουμε Ελλάδα

Όλη η άσχημη κατάσταση,η αβεβαιότητα που βασανίζει σήμερα τον Έλληνα,σταματημό δεν έχει.Για να μην καταλήξουμε  με χάπια,ας δούμε την άλλη,την αισιόδοξη πλευρά ,κι ας γελάσει λίγο το χειλάκι μας.Άλλωστε οι λόγοι για τους οποίους μένουμε Ελλάδα είναι και αυτοί για τους οποίους μας ζηλεύουν οι ξένοι.Ας τους την σπάσουμε λοιπόν...

1. Υπέροχος καιρός.Όποιος δεν γουστάρει, να πάει Αμβούργο, να πληρώνει φυσικό αέριο από τον Σεπτέμβριο !
2.Τα νησιά μας.Είμαστε χώρα με τεράστιο αριθμό νησιών.Θέλεις μια ζωή να τα γυρίσεις.
3.Το σπίτι.Μπορεί να μην σε νοιάζουν τα νησιά, σε νοιάζει όμως η κατοικία σου.Σε κανένα μέρος της Ευρώπης οι άνθρωποι δεν έχουν το δικό τους σπίτι όπως στην Ελλάδα.Εκεί οι περισσότεροι νοικιάζουν σπίτια που συνήθως ανήκουν σε μεγάλες εταιρείες.Εδώ έστω και πίσω στο χωριό έχουμε το δικό μας.
Έχω να αναφέρω ένα  σχετικό περιστατικό που συνέβη το καλοκαίρι κάπου στην Αυστρία.Ψάχνοντας  μέρος για να κοιμηθούμε ,μπήκαμε σ'ένα μαγαζί-ταβέρνα και μιλώντας με κάποιον είπα ότι είμαι Έλληνας.Τότε ο φίλος του μου δείχνει την τηλεόραση και μου λέει ειρωνικότατα:''The strike is over''.Εννοούσε την απεργία των πετρελαιοφόρων και φυσικά νόμιζε ότι μιλούσε σε κάποιον αντιπρόσωπο της μπανανίας.Σαν απάντηση εγώ τον ρώτησα αν έχει δικό του σπίτι.Αυτός μου λέει πως φυσικά και δεν έχει γιατί τα σπίτια είναι πανάκριβα.Για να του την σπάσω του είπα πως στην Ελλάδα έχουμε όλοι από δύο.Με κοίταξε έκπληκτος κατάλαβε την βλακεία του και θέλησε να με κεράσει μπύρα.
4.Το φαγητό.Έχουμε τα πάντα δικά μας.Δεν αγοράζουμε τουλάχιστον μέχρι σήμερα  το καρπούζι με τη φέτα και το αγγούρι μισό  .Πριν μερικά χρόνια προσπάθησα να πείσω έναν Τσέχο στον Αγιόκαμπο να αγοράσει ένα  καρπούζι,(αυτός ζητούσε μια φέτα),λέγοντάς του πως στην τιμή που αγόραζε την μια φέτα στην Τσεχία, εδώ αγόραζε ολόκληρο το καρπούζι.Μα εις μάτην,αυτός είχε μάθει αλλιώς.
5.Οι γυναίκες.Έχουμε ωραίες γυναίκες.Δεν μπορεί να πει τίποτα κανείς γι' αυτό,έτσι;
6. Τα εισοδήματα.
Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν διαφόρων ειδών εισοδήματα πέρα από τους μισθούς τους. Ενοίκια, ελιές, καταθέσεις σε ομόλογα, κ.τ.λ . Και ”μαύρα”.
7.Ο τουρισμός.
Στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που δουλεύουν μόνο το καλοκαίρι και βγάζουν όχι μόνο τα απαραίτητα, αλλά δεκάδες χιλιάδες ευρώ και τον χειμώνα κάθονται ή πάνε Αθήνα και τα σπάνε στον... Ρέμο.
8.
Η διασκέδαση.
Είτε θες να κάνεις νυχτερινό μπάνιο, είτε να πιεις ένα ρακόμελο , είτε θέλεις να φας ψάρι, είτε να ακούσεις jazz.......... στην Ελλάδα θα βρεις τα πάντα κάθε μέρα και ώρα.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Στην Ελλάδα, μένουμε από επιλογή και είμαστε ευτυχισμένοι γι’ αυτό.
Μάλιστα νιώθουμε και πολύ τυχεροί.
Όποιος δεν γουστάρει, δεν υπάρχει λόγος να κάθεται εδώ . Στην Ελλάδα δεν είμαστε φυλακισμένοι, έχουμε δημοκρατία και όποιος θέλει να ζήσει και να εργαστεί σε άλλη χώρα είναι πανεύκολο να το κάνει.
Στην Ελλάδα η ζωή ήταν, είναι και θα είναι ένα πανηγύρι,μια γιορτή και δεν θέλουμε θλιμμένους στην γιορτή μας.
Μην αφήνετε κανέναν κερατά να σας χαλάει το κέφι και να σας κάνει μίζερο σαν τα μούτρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου