Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.


Με κινητοποιήσεις απαντούν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων που σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας...
 Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για το ότι οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι εκτεταμένες και σχεδιάζονται με μοναδικό σκοπό την εξοικονόμηση πόρων.
Σήμερα το πρωί η ΟΛΜΕ επρόκειτο να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας.

Εκείνη την ώρα ήταν προγραμματισμένη ημερίδα του Υπουργείου - θα συμμετείχε και η Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου - με δημάρχους με θέμα την εκπαίδευση και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ενδεικτικό είναι ότι η ΟΛΜΕ έστειλε επιστολή στους δημάρχους για το θέμα των συγχωνεύσεων.

Σ' αυτήν η Ομοσπονδία καλεί τους τοπικούς άρχοντες να συστρατευτούν με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές προκειμένου να «ακυρώσουμε το πρόγραμμα συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων που έχει σχεδιάσει το Υπουργείο Παιδείας, όχι για παιδαγωγικούς λόγους αλλά με μοναδικό κριτήριο την "εξοικονόμηση πόρων"», όπως λένε.

Στην ίδια επιστολή, παραθέτουν και ένα παράδειγμα για να δείξουν ότι οι συγχωνεύσεις είναι εκτεταμένες: αναφέρουν ότι «μόνο στη Θεσσαλονίκη προωθείται η κατάργηση 5 και η συγχώνευση 41 σχολείων».
Παραστάσεις διαμαρτυρίας είχε οργανώσει για σήμερα η ΟΛΜΕ στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Γι' αυτό το λόγο μάλιστα η Ομοσπονδία έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας (8πμ με 12 το μεσημέρι ).
Κατά των εκτεταμένων συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων είναι και οι δάσκαλοι.
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ)έχει ανακοινώσει ότι δεν δέχεται τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων με οικονομικά κριτήρια.
Σύντομα δε αναμένεται να πάρει απόφαση για κινητοποιήσεις των δασκάλων - και για άλλα εκπαιδευτικά θέματα - εντός του Μαρτίου.
Στο πλευρό των δασκάλων και των καθηγητών που είναι αντίθετοι με τις εκτεταμένες συγχωνεύσεις είναι και οι γονείς.
Γονείς από τον Πειραιά πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής. 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: TA NEA, Κυριακή 27 Φεβρουαρίου


Εκπαιδευτικοί μπήκαν στο Υπουργείο Παιδείας και ανάρτησαν πανό ενάντια στις καταργήσεις σχολείων

Στη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ στο Υπουργείο Παιδείας, σήμερα το πρωί, με αφορμή τις καταργήσεις σχολείων και τη συνάντηση για το θέμα αυτό της πολιτικής ηγεσίας με τους δημάρχους, ομάδα εκπαιδευτικών μπήκε στην αίθουσα που γινόταν η ημερίδα, φώναξε συνθήματα ενάντια στις καταργήσεις και ανάρτησε πανό.
Οι εκπαιδευτικοί έφτασαν μέχρι την αίθουσα της συνάντησης που είχε η κ. Διαμαντοπούλου με τους δημάρχους της χώρας, με αντικείμενο τις συγχωνεύσεις σχολείων και την πολιτική του «νέου σχολείου» που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οι εκπαιδευτικοί άνοιξαν μέσα στην αίθουσα πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των καταργήσεων σχολικών μονάδων και εναντίον ου μνημονίου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


Την ίδια στιγμή, άλλοι εκπαιδευτικοί διαδήλωναν έξω από το υπουργείο, φωνάζοντας κι αυτοί συνθήματα κατά της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.


Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ είχε κηρύξει στάση εργασίας από τις 08:00 έως τις 12:00, προκειμένου οι καθηγητές να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου