Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΚΙΤΡΙΝΟ




   Έμαθα να αγαπάω το κίτρινο από μικρός. Ο λόγος ένας και μοναδικός. Ήμουν Αεκτζής.Τι να πρωτοθυμηθώ από κείνα τα πρώιμα χρόνια . Ήθελα να γίνω σαν τον Μίμη τον Παπαϊωάνου σαν τον Αρδίζογλου  σαν τον Μαύρο...




    Από τότε το κίτρινο με ακολουθεί .  Τι κι αν απογοητεύτηκα  από την ομάδα μου πολλές φορές;Τι κι αν έπαψα τελικά να παρακολουθώ ποδόσφαιρο; To κίτρινο,κίτρινο.
 Ας δούμε όμως τι είναι  το κίτρινο αν και κάποτε σίγουρα ήταν θρησκεία:
 Χρώμα ηλιακό, φωτεινό, ζεστό (όχι, θερμό με την έννοια του κόκκινου χρώματος) που δείχνει σοφία, κατανόηση, νιότη, ζωντάνια, ενεργητικότητα, ευτυχία, περιέργεια, ευελιξία, πρόοδο, ροπή στην διασκέδαση, επικοινωνία, έντονη διαισθητική αντίληψη, διανόηση, καθαρότητα συναισθημάτων και πλήρη απελευθέρωση από πάθη.
ΜΜΜ! ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

Επίσης, χρώμα που τυφλώνει, εντυπωσιάζει, αποκαλύπτει αλλά ...και εμπνέει. Εκφράζει τη νεότητα, την χαρά και καθαρίζει το νου που εξαγνίζει τις σκέψεις. Είναι αντικαταθλιπτικό και ιδανικό για χώρους εργασίας, ενώ στις απαλές αποχρώσεις του ξεκουράζει.

 








  



Συνδέεται όμως πολλές φορές με την απάτη, τη δειλία και την ζήλια. Στην χρυσαφένια του απόχρωση (χρυσοκίτρινο) αντιπροσωπεύει την πνευματική τελείωση και την ηρεμία. Ακόμα, χρησιμοποιείται πολύ στην θρησκευτική ζωγραφική, στα φωτοστέφανα των αγίων.


 Το σκοτεινό (σκούρο η «λασπωμένο») κίτρινο συμβολίζει το δόλο, την προδοσία, την φιλοδοξία, τη μυστικοπάθεια, την απιστία και την φιλαργυρία.

  
  Γενικότερα, όσοι αποφεύγουν το κίτρινο χρώμα, έχουν την τάση να απογοητεύονται εύκολα ενώ προσπαθούν να «εξηγήσουν» τα ανεξήγητα συναισθήματα τους με την λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου