Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Μαγαζιά στην παραλία

Η παραλία του Ρεθύμνου σε νέα τροχιά…


Περισσότερα από δύο χρόνια εξελίσσεται η προσπάθεια του Λιμενικού Ταμείου για την εδραίωση μίας διαφορετικής φιλοσοφίας, μέσω ενός συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου, στην παραλία του Ρεθύμνου.

Η προσπάθεια αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει εμπόδια, ωστόσο ήδη φαίνεται πως οι πρώτοι και σημαντικοί καρποί αυτής αρχίζουν να «φυτρώνουν».
Η απόφαση αρκετών ήδη επιχειρηματιών – αρκετοί εκ των οποίων στην πρότερη φάση τους βαρύνονταν από πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής – να αλλάξουν εντελώς ρότα και να επιλέξουν οι περισσότεροι τη λύση της ομπρέλας, αλλά και τη δεύτερη λύση  με τα κιόσκια ,έχει ενθουσιάσει τους ρεθυμνιώτες. Είναι πάρα πολλά τα κολακευτικά σχόλια που έχει δεχθεί η Κρητική Επιθεώρηση, αφού άλλωστε πλέον «βλέπουμε τον ήλιο και το φεγγάρι», όπως μας λένε χαρακτηριστικά οι αναγνώστες.
Το ίδιο ισχύει και με την επιχείρηση στην είσοδο του ενετικού λιμανιού, από την πλευρά του Λυκείου Ελληνίδων, που μετά από χρόνια επέλεξε να κατεδαφίσει μεγάλος μέρος της κατασκευής της, αναδεικνύοντας έτσι το μοναδικό μνημείο που διαθέτει η πόλη μας.
Φυσικά, το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η ανάδειξη των όψεων των κτηρίων στην παραλία, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι σε πολύ κακή κατάσταση, αλλά και να τελειώσει το ζήτημα που υπάρχει με τους υπόλοιπους καταστηματάρχες που συνεχίζουν να παραμένουν σταθεροί σε ένα μοντέλο που έχει προφανώς ξεπεραστεί και αποδεικνύεται καθημερινά από την ανταπόκριση ρεθυμνιωτών και επισκεπτών.
Goodnet rethymno 25/05/11
Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου